Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος III 1817-1820

Τιμή Αγοράς
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Η Χρυσή Λίρα Αγγλίας του Γεωργίου III κυκλοφόρησε κατά την περίοδο 1817-1820. Στην μπροστά όψη της η Χρυσή Λίρα φέρει πορτρέτο με τη δαφνοστεφή μορφή του Γεώργιου ΙΙΙ, ενώ στην άλλη όψη της φέρει παράσταση του έφιππου Αγ. Γεωργίου που φονεύει τον δράκο. Και οι δύο όψεις είναι φιλοτεχνημένες από τον Ιταλό καλλιτέχνη Benedetto Pistrucci. Η Χρυσή Λίρα Αγγλίας έχει βάρος 7,988 g με χρυσό 22 καρατίων και διάμετρο 22,05 mm.

  • ΒΑΡΟΣ 7,988 g
  • ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ 22 καράτια
  • ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1817-1820
  • ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 22,05 mm
  • ΠΑΧΟΣ 1,5mm
  • ΣΧΗΜΑ Κυκλικό
  • ΧΩΡΑ Ηνωμένο Βασίλειο και Κοινοπολιτεία

Οι μορφές στο νόμισμα

Στην μπροστά όψη της η Χρυσή Λίρα του Γεωργίου ΙΙΙ φέρει το πορτρέτο του βασιλιά, στεφανωμένο με δάφνη, φιλοτεχνημένο από τον Ιταλό καλλιτέχνη Benedetto Pistrucci. Στην άλλη όψη της, φέρει σχεδιασμένη, από τον ίδιο καλλιτέχνη, σκηνή εμπνευσμένη από τον μύθο του Αγίου Γεωργίου και του δράκου. Η σκηνή αναπαριστά τον προστάτη άγιο της Αγγλίας, ένοπλο με ένα σπασμένο δόρυ, να ιππεύει ένα άλογο που στέκεται όρθιο πάνω από τον νεκρό δράκο.

Λίγα λόγια για τον Γεώργιο ΙΙΙ

Ο Γεώργιος III ήταν ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας από το 1760 έως το 1820. Γεννήθηκε στη Γερμανία το 1738 και ανέλαβε τον θρόνο στην ηλικία των 22 ετών, μετά το θάνατο του πατέρα του, του Βασιλιά Φρειδερίκου Λουδοβίκου της Αγγλίας.

Ο Γεώργιος III ήταν γνωστός για τον αυταρχισμό του και την επιμονή του στον ρυθμιστικό έλεγχο της κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Μεγάλη Βρετανία ήταν εμπλεκόμενη σε αρκετούς πολέμους, όπως ο Αμερικανικός Ανεξαρτησίας, ο Πόλεμος των Γαλλικών Επαναστάσεων και οι πόλεμοι κατά της Γερμανίας τη δεκαετία του 1790.

Ο Γεώργιος III είχε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για την επιστήμη και την τέχνη. Υποστήριξε την κατασκευή του Royal Observatory στο Greenwich και ιδρύθηκαν πολλά μουσεία στη Βρετανία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο Γεώργιος III υπέστη πολλές περιόδους νοσηλείας και ψυχικών προβλημάτων κατά τη διάρκεια της ζωής του. Στα τέλη της θητείας του, προσβλήθηκε από σοβαρή άνοια και απομακρύνθηκε από τη δημόσια ζωή. Τελικά πέθανε στις 29 Ιανουαρίου 1820 στο Κάστρο του Ουίνδσορ στην ηλικία των 81 ετών.

Επίσης, ο Γεώργιος III θεωρείται ένας από τους πιο μακρόχρονους βασιλιάδες στη βρετανική ιστορία, με μια θητεία που διήρκεσε σχεδόν 60 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας, η Μεγάλη Βρετανία εξελίχθηκε σε μια ισχυρή δύναμη στη διεθνή σκηνή, και ο Γεώργιος III προσπάθησε να διατηρήσει την επιρροή του στα γεγονότα της εποχής του.

Ωστόσο, οι απόψεις του Γεωργίου III ήταν συχνά πολύ σταθερές και αυταρχικές και συχνά δημιούργησαν τριβές με το κοινό και το κοινοβούλιο. Παρόλα αυτά, ο Γεώργιος III έχει θεωρηθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς βασιλιάδες στη βρετανική ιστορία, και η θητεία του έχει μελετηθεί εκτενώς από ιστορικούς και ακαδημαϊκούς.

*Οι παραπάνω τιμές είναι καθαρές, δεν εμπεριέχονται κρυφές κρατήσεις.
**Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, το προϊόντα ενδέχεται να διαφέρουν απο τις φωτογραφίες.