Χρυσή Λίρα Αγγλίας Βικτώρια 1o πορτρέτο 1838 -1887

Τιμή Αγοράς
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Η πρώτη έκδοση των Χρυσών Λιρών της νέας βασίλισσας πραγματοποιήθηκε το 1838, το στέψης της στον Καθεδρικό του Westminster. Η Χρυσή Λίρα Αγγλίας αυτής της περιόδου περιλαμβάνει το πρώτο πορτρέτο της βασίλισσας, που χρησιμοποιήθηκε από το 1838 έως το 1887, απεικόνιζε μια νεαρή Βικτωρία με μακριά μαλλιά και διάφορα στολίδια. Η Χρυσή Λίρα Αγγλίας κατασκευάστηκε από χρυσό 22 καρατίων, ζυγίζει 7,988 γραμμάρια, και έχει διάμετρο 22,05 χιλιοστά.

  • ΒΑΡΟΣ 7,988 g
  • ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ 22 καράτια
  • ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1838-1887
  • ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 22,05 mm
  • ΠΑΧΟΣ 1,5mm
  • ΣΧΗΜΑ Κυκλικό
  • ΧΩΡΑ Ηνωμένο Βασίλειο και Κοινοπολιτεία

Οι μορφές στο νόμισμα

Οι πρώτες Χρυσές Λίρες που κόπηκαν κατά τη βασιλεία της Βασίλισσας Βικτωρίας έφεραν πορτραίτο της από τον William Wyon. Το “Νεαρό Κεφάλι”, όπως αυτή η απεικόνιση έγινε γνωστή, δείχνει τη νεαρή βασίλισσα να κοιτάζει προς τα αριστερά, τα μαλλιά της σφιγμένα σε ένα κότσο, συγκρατούνται πίσω από διπλή κορδέλα. Η ημερομηνία εμφανίζεται κάτω από το πορτραίτο και το σχέδιο περιβάλλεται από τη φράση “VICTORIA DEI GRATIA”.

Στην πίσω όψη εμφανίζεται ο διακριτικός σχεδιασμός του βασιλικού θυρεού, σχεδιασμένου από τον Jean Baptiste Merlen, με στέμμα στην κορυφή και περιτριγυρισμένο από στεφάνι δάφνης. Η επιγραφή γύρω αναγράφει “BRITANNIARUM REGINA FID: DEF:”.

Λίγα λόγια για τη βασίλισσα Βικτώρια

Η Βικτώρια Αλεξανδρίνα Μαρία Λουίζα ήταν η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας από το 1837 μέχρι το 1901. Γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1819 και έγινε βασίλισσα σε ηλικία 18 ετών.

Η βασίλισσα Βικτώρια κατάφερε να διατηρήσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στο Ηνωμένο Βασίλειο και επηρέασε τη βρετανική πολιτική, την κοινωνία και την πολιτιστική ζωή. Επίσης, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, οι βρετανικές αποικίες αυξήθηκαν σημαντικά και οι εξελίξεις στη βιομηχανία και την τεχνολογία επηρέασαν τον κόσμο.

Η βασίλισσα Βικτώρια παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλβέρτο της Σαξονίας-Κόμπουργκ και Γκότα το 1840 και απέκτησε 9 παιδιά, ανάμεσά τους και τον μελλοντικό βασιλιά Εδουάρδο Ζ΄.

Η Βικτώρια έμεινε στη θέση της για 63 χρόνια και 216 ημέρες, καθιστώντας την μία από τους μακροβιότερους βρετανούς μονάρχες. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Βρετανία έζησε μια περίοδο μεγάλης ευημερίας και ανάπτυξης, ενώ επίσης έγινε η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο.

Η Βικτώρια απεβίωσε στις 22 Ιανουαρίου 1901 στο Osborne House στο Isle of Wight, σε ηλικία 81 ετών. Ήταν η πρώτη βρετανική μονάρχης που είχε χρησιμοποιήσει τον τηλέγραφο και τη φωτογραφία, και παρέμεινε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της βρετανικής ιστορίας.

*Οι παραπάνω τιμές είναι καθαρές, δεν εμπεριέχονται κρυφές κρατήσεις.
**Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, το προϊόντα ενδέχεται να διαφέρουν απο τις φωτογραφίες.