Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γουλιέλμου IV 1831-1837

Τιμή Αγοράς
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Ο Γουλιέλμος IV διαδέχθηκε τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Βασιλιά Γεώργιο VI, το καλοκαίρι του 1830. Ο νέος βασιλιάς επιθυμούσε η εικόνα του νομίσματος να προέρχεται από μια προτομή του που δημιούργησε ο Sir Francis Leggatt Chantrey. Ο Γουλιέλμος πόζαρε για τον Chantrey, τον κορυφαίο γλύπτη πορτραίτων της εποχής, και την εικόνα του νομίσματος φιλοτέχνησε ο William Wyon, που είχε πρόσφατα διοριστεί Αρχιχαράκτης στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο. Η Λίρα αυτή κατασκευάστηκε από χρυσό 22 καρατίων, ζυγίζει 7,988 γραμμάρια, και έχει διάμετρο 22,05 χιλιοστά.

  • ΒΑΡΟΣ 7,988 g
  • ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ 22 καράτια
  • ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1831-1837
  • ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 22,05 mm
  • ΠΑΧΟΣ 1,5mm
  • ΣΧΗΜΑ Κυκλικό
  • ΧΩΡΑ Ηνωμένο Βασίλειο και Κοινοπολιτεία

Οι μορφές στο νόμισμα

Μπροστά όψη: Προσωπογραφία του Γουλιέλμου IV, προς τα δεξιά, χωρίς κορώνα. Περιμετρικά αναγράφεται: “GULIELMUS IIII D:G: BRITANNIAR: REX F:D:”. Κοντά στην ακτίνα του αυχένα του βασιλιά, υπάρχουν ανάγλυφα τα αρχικά του καλλιτέχνη “W.W.”. Πίσω όψη: Βασιλικός θυρεός με τα στέμματα της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας. Στο κέντρο του σήματος, υπάρχει ο θυρεός του Ανόβερου (συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων των Μπρούνσβικ, Λίνεμπουργκ και Βεστφαλίας), με μικρότερο στέμμα πάνω από αυτό. Κάτω από τον θυρεό, αναγράφεται το έτος κοπής. Η παράσταση της πίσω όψης αποτελεί έργο του χαράκτη Jean Baptise Merlen.

Λίγα λόγια για τον Γουλιέλμο ΙV

Ο Γουλιέλμος IV (William IV) ήταν Βρετανός βασιλιάς από το 1830 έως το 1837. Ήταν ο τέταρτος γιος του Γεωργίου III και διαδέχθηκε τον αδελφό του Γεώργιο IV.

Ο Γουλιέλμος IV είχε μια μακρά καριέρα στον βρετανικό στόλο και υπηρέτησε στον πόλεμο της Ναπολέοντος. Όταν διαδέχθηκε τον αδελφό του στο θρόνο, προσπάθησε να είναι ένας δίκαιος βασιλιάς, που επέμενε στο να τηρούνται οι νόμοι και να μειώνεται η δαπάνη του κράτους. Ο Γουλιέλμος IV επίσης υποστήριξε τον κίνδυνο της απελευθέρωσης των δούλων και ήταν ένας πρωταγωνιστής της κοινωνικής αλλαγής στη Βρετανία. Ωστόσο, η βασιλεία του ήταν σύντομη και δεν είχε την ίδια διαρκή επιρροή στη βρετανική ιστορία, όπως οι προκάτοχοί του ή οι διάδοχοί του.

Συνολικά, ο Γουλιέλμος IV ήταν ένας βασιλιάς που δεν είχε μεγάλη επιρροή στη βρετανική ιστορία, αλλά είχε μια σημαντική συνεισφορά στην πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη της Βρετανίας, όπως η υποστήριξή του στην απελευθέρωση των δούλων και η προώθηση μεταρρυθμίσεων στο κοινωνικό σύστημα.

*Οι παραπάνω τιμές είναι καθαρές, δεν εμπεριέχονται κρυφές κρατήσεις.
**Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, το προϊόντα ενδέχεται να διαφέρουν απο τις φωτογραφίες.