½ Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος V 1910-1936

Τιμή Αγοράς
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Η Χρυσή Λίρα Αγγλίας του Γεωργίου V κυκλοφόρησε σε μία εκδοχή παραστάσεων από το 1910-1931. Η μπροστά όψη του χρυσού νομίσματος φέρει το πορτρέτο του βασιλέα, δίχως βασιλικά διακριτικά επί της κεφαλής, αλλά με περίτεχνη αναπαράσταση του μυστακίου και της γενειάδας του, ενώ η πίσω όψη φέρει την καθιερωμένη πλέον αναπαράσταση της σκηνής φόνευσης του δράκου από τον Αγ. Γεώργιο. Η ½ Χρυσή Λίρα Αγγλίας (Μισόλιρο) κατασκευάστηκε από χρυσό 22 καρατίων, ζυγίζει 3,94 γραμμάρια, και έχει διάμετρο 19,30 χιλιοστά.

  • ΒΑΡΟΣ 3,94 g
  • ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ 22 καράτια
  • ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1910-1936
  • ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 19,30 mm
  • ΠΑΧΟΣ 1,09mm
  • ΣΧΗΜΑ Κυκλικό
  • ΧΩΡΑ Ηνωμένο Βασίλειο και Κοινοπολιτεία

Οι μορφές στο νόμισμα

Στο μπροστινό μέρος της νομίσματος, φαίνεται η εικόνα του Γεωργίου V, η οποία αποτελεί χαρακτικό έργο του Bertram Mackennal. Παρά την απουσία βασιλικών διακριτικών, χαρακτηριστική παραμένει η εξαιρετική απεικόνιση των λεπτομερειών του προσώπου. Περιμετρικά του πορτρέτου αναγράφεται κείμενο “GEORGIVS V D.G. BRITT: OMN: REX F.D. IND: IMP:”, που σημαίνει “Γεώργιος Ε’ με τη χάρη του Θεού, βασιλιάς των Βρετανών, υπερασπιστής της πίστης, αυτοκράτορας της Ινδίας”. Στο πίσω μέρος του νομίσματος, υπάρχει η εικόνα του Αγίου Γεωργίου να σκοτώνει τον Δράκο και κάτω από αυτόν τον σχεδιασμό γράφεται το έτος κοπή του νομίσματος.

Λίγα λόγια για τον Γεώργιο V

Ο Γεώργιος Ε’ ήταν Βρετανός βασιλιάς από το 1910 έως το 1936 και ηγέτης του Βρετανικού Κράτους σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών στην ιστορία της Βρετανίας.

Ο Γεώργιος Ε’ γεννήθηκε στο Μπάρμπικαν το 1865 και ήταν το δεύτερο παιδί της βασίλισσας Βικτωρίας και του συζύγου της, πρίγκιπα Άλβερτου. Αν και δεν προοριζόταν να γίνει βασιλιάς αρχικά, η απώλεια του αδελφού του Εδουάρδου Ζ’ το 1892 τον έκανε διάδοχο στο θρόνο.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, ο Γεώργιος Ε’ αντιμετώπισε διάφορες προκλήσεις, όπως τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών και τις εντάσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Ωστόσο, ήταν επίσης γνωστός για την αφοσίωσή του στα καθήκοντά του και την υποστήριξή του σε διάφορες φιλανθρωπικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες.

Ο Γεώργιος Ε’ πέθανε το 1936 και διαδέχθηκε ο γιος του Εδουάρδος Η’.

*Οι παραπάνω τιμές είναι καθαρές, δεν εμπεριέχονται κρυφές κρατήσεις.
**Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, το προϊόντα ενδέχεται να διαφέρουν απο τις φωτογραφίες.