Χρυσή Λίρα Αγγλίας Γεώργιος VI 1937

Τιμή Αγοράς
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Η Χρυσή Λίρα Αγγλία του Γεωργίου του VI αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση σπάνιας Χρυσής Λίρας. Κόπηκε σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό, το 1937, κατά τους εορτασμούς της βασιλικής στέψης. Η εξαιρετική τέχνη στην αποτύπωση του βασιλικού πορτρέτου και ο περιορισμένος αριθμός ανατύπων καθιστούν τη Χρυσή Λίρα του Γεωργίου VI πολύτιμη, με ιδιαίτερη αξία. Η Χρυσή Λίρα Αγγλίας κατασκευάστηκε από χρυσό 22 καρατίων, ζυγίζει 7,988 γραμμάρια, και έχει διάμετρο 22,05 χιλιοστά.

  • ΒΑΡΟΣ 7,988 g
  • ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ 22 καράτια
  • ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 1937
  • ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 22,05 mm
  • ΠΑΧΟΣ 1,5mm
  • ΣΧΗΜΑ Κυκλικό
  • ΧΩΡΑ Ηνωμένο Βασίλειο και Κοινοπολιτεία
  •  

Οι μορφές στο νόμισμα

Στην μπροστά όψη της, η Χρυσή Λίρα φέρει ένα εξαιρετικής τέχνης πορτρέτο του Γεωργίου VI από τον Humphrey Paget. Το πορτρέτο σχεδιάστηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, λόγω της αιφνίδιας ανάληψης του θρόνου από τον Γεώργιο VI, κατά την παραίτηση του αδερφού του. Περιμετρικά του βασιλικού πορτρέτου εγχαράσσεται η επιγραφή “GEORGIVS VI D : G : BR : OMN : REX F : D : IND : IMP.”. Στην πίσω όψη της η Χρυσή Λίρα φέρει τη φημισμένη σκηνή του Αγ. Γεωργίου να σκοτώνει τον δράκο, σχδιασμένη από τον Benedetto Pistrucci, το 1817. Κάτωθεν της παράστασης αναγράφεται το έτος κοπή του νομίσματος.

Λίγα λόγια για τον Γεώργιο VI

Ο Γεώργιος VI (1895-1952) ήταν ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και των Κοινοπολιτειών από το 1936 έως τον θάνατό του το 1952. Ήταν ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία διαδέχθηκε το θρόνο μετά το θάνατό του.

Ο Γεώργιος VI ανέλαβε το θρόνο μετά την αποχώρηση του αδελφού του, του Εδουάρδου Η’, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του βασιλιά λόγω του γάμου του με την αμερικανίδα διαζευγμένη κοινωνική σταρ Γουόλις Σίμπσον, η οποία δεν ήταν αποδεκτή από το βρετανικό κοινό ή τους πολιτικούς ηγέτες.

Ο Γεώργιος VI βίωσε τη δύσκολη περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και την εποχή της μεταπολίτευσης μετά τον πόλεμο. Παρόλο που ο ρόλος του βασιλιά ήταν κυρίως εκτελεστικός και εκπροσωπευτικός, ο Γεώργιος VI είχε μια σειρά από προτεραιότητες, όπως η ανάπτυξη ενός εκτεταμένου προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας και η υποστήριξη της ειρηνικής συνύπαρξης.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γεώργιος VI ήταν σύμβολο για την αντίσταση του βρετανικού λαού κατά του φασιστικού κινήματος, και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενθάρρυνση της χώρας κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Γεώργιος VI  είχε μια προσβασιμότητα και μια ευγένεια που τον έκαναν αγαπητό στο λαό, και ήταν γνωστός για την ικανότητά του να επικοινωνεί με τους ανθρώπους από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Ωστόσο, η υγεία του επηρέασε τη διάρκεια της βασιλείας του και οδήγησε στον πρόωρο θάνατό του το 1952.

*Οι παραπάνω τιμές είναι καθαρές, δεν εμπεριέχονται κρυφές κρατήσεις.
**Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, το προϊόντα ενδέχεται να διαφέρουν απο τις φωτογραφίες.